Gårdshandeln – med det breda och naggande goda sortimentet!

Öppet för dig: Torsdagar kl. 17-19 och Lördagar kl. 11-15
Om annan tid, så ta kontakt på 0703-628 508

Här kan ni handla kött av gårdens dovhjortar. Hjortarna styckar vi på Riksdagsmannagården i Törneryd hos familjen Granhof.

Sortiment och styckningsdetaljer varierar som sig bör över säsong och tillgång.

I Gårdshandeln hittar ni även ett stort sortiment från olika mathantverkare, främst verksamma i Blekinge. Här finns tex. såser, kryddor, oljor, chutney, inläggningar, sylt, saft, must, marmelader, knäckebröd och chips.

Givetvis finns det också korvar av olika smak samt rökt kött. Främst är dessa produkter gjorda på hjort- och vildsvinskött.

Lite historia:

Försäljningen av gårdens hjortkött fick en rasande start.

I samband med att hägnet byggdes hösten 2011 och det blev känt att här skulle det födas upp dovhjortar kom beställningarna in. När väl djuren anlände i januari 2012 var de flesta av de djur som skulle slaktas senare på hösten redan bokade. Kommande år var likadant och jag beslutade mig för att utveckla detta till en liten Gårdshandel.

Gårdshandeln startade i april 2014 som en “rullande” sådan. Kort sagt började jag vara med på olika trevliga, lokala marknader. Huvudsak i närområdet, dvs i östra delen av Blekinge och in över Smålandsgränsen.

I början av augusti öppnades portarna upp in till det “gamla mjölkrummet” med officiella öppettider.

Bottnansmåla Gård fick kontakt med många nya mathantverkare och uppfödare. Finfina kontakter skapades. Beslutet att hålla ett så lokalt och Blekingskt sortiment som möjligt togs på ett tidigt stadie. Och på den vägen är det…………

Följ oss gärna på Facebook och Instagram!