Allmänt om boende

För några år sedan utökades gårdens verksamhet med boende och just nu hyrs de olika husen ut direkt via gården i gott samarbete med föreningen Bo på Lantgård.

Det finns ett större hus samt två övernattningsstugor och de ligger i nära anslutning till varandra utan att man störs av varandra när de är bebodda.

Ofta är det till semesterboende man väljer dessa hus och stugor. Men mer och mer ser jag nu att man önskar hyra här för gemensamma träffar med släkt, väninnor,  vid bemärkelsedagar etc.

Även arbetsplatser väljer att komma till Bottnansmåla med små arbetsgrupper som önskar en lugn och behaglig plats för en kickoff eller liknande.

Är du intresserad. Skicka mig en förfrågan så hör jag av mig så fort jag kan.

Bottnansmåla Gård i Blekinge – Sveriges Trädgård

Bottnansmåla Gård är en plats som varit i släkten sedan 1730-talet.

Här finns skog, åkrar och ängar. Ja, ni har verkligen naturen precis runt knuten av ert boende. På sommaren betar kvigor och hästar på gårdens ängar. Och året runt finns det dovhjortar i hägnet precis utanför ert hus. Gårdskatterna Siri, Ove och Nisse kommer säkert att hälsa på er så fort de känner för det.

I samband med att de olika gårdshusen renoveras görs även trädgården om. Så sakteliga börjar en köksträdgård växa fram. Här planteras också rosor och gammaldags perenner runt de sittplatser som finns. Allt skapar en lummig miljö där doft, färg, fjärilar, bin och humlor har huvudrollen sommartid.

I gårdens Gårdsbutik kan ni inhandla kött och korv av gårdens hjortar. Andra godsaker som honung, sylt, must och choklad finns på hyllorna. Detta mathantverk ger en liten vink av vad närområdet och i huvudsak Blekinge har att erbjuda.

Min önskan är att ni verkligen ska känna av det lugn och den tystnad som omger gården och vår by. Att ni ska kunna slappna av, gå promenader och följa årstiderna med djuren och naturen. Men också uppleva närheten till annat då ni gör era dagsutflykter.

I Blekinge är det nära till allt och från Bottnansmåla når du stad och kust på 25 min. Karlskrona tillhör världsarvet med sin unika historia. Här är inte heller långt till bland annat badsjöar, golfbanor och turistattraktioner.

Just nu driver jag, Ingela gården som 8:e generationen. Mig möter ni när ni kommer hit och det är jag som visar er till ert boende. Jag finns större delen av er vistelse här någonstans på gården.

Boendet i Gårdshuset har vi försökt göra så tillgänglighetsanpassat som möjligt utifrån de förutsättningar som funnits. Det finns ramper till båda entréerna. Alla dörrar är breda, 1m, utom till den lilla toaletten. Vid nivåskillnader inne i huset så har trösklar undvikits och det är istället små ramper. Mindre trösklar finns vid de olika ytterdörrarna samt till badrummet.

Under 2022 har gården utökats med 2 stycken mindre övernattningsstugor (Södra och Norra Lillstugan) på vardera 10 kvadratmeter. Det är nyrenoverade enrumsstugor med egna altaner och hjorthägnet precis utanför fönstret. Toalett, dusch, kök och tvättstuga finns i huvudbyggnadens källare. Dessa lokaler är också helt nyrenoverade och de ligger ca 40m från stugorna.

Vänliga hälsningar
Ingela Johansson